ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, ΚΟΖΑΝΗ.

Περίπου στις 16:00 το απόγευμα παρέα 6 συντρόφων ξεκινά αφισοκόλληση στην περιοχή του κέντρου της πόλης. Ενώ σε όλη τη διάρκεια της δράσης τα πράγματα εξελίσσονταν ήρεμα, στις 18:00 δύο αυτοκίνητα, ένα της ασφάλειας και ένα περιπολικό με συνολικά τέσσερις «προστάτες του πολίτη», προσεγγίζουν τα παιδιά και ζητούν να δουν τα στοιχεία τους. Η συνέχεια εκτυλίσσεται στο τμήμα όπου οδηγούνται για εξακρίβωση στοιχείων. Στους 5, και ενώ αρχικά η προσαγωγή θεωρήθηκε τυπική, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη για « παράνομη αφισοκόλληση και διακεκριμένες φθορές σε κάδους απορριμμάτων και καφάο της ΔΕΗ». Αυτή τη στιγμή οι σύντροφοι είναι ελεύθεροι και εκκρεμεί σε βάρος τους δίκη με τις παραπάνω κατηγορίες.

Την ώρα που κράτος και αφεντικά στο όνομα της κρίσης λυμαίνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα επιβίωσης, οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν με κάθε κωμικό τρόπο να απαγορεύσουν και να πνίξουν κάθε αγωνιστική δράση που στρέφεται ενάντια στους αφέντες τους.

Γιατί να διώκεται κάποιος που κολλάει αφίσες πολιτικού περιεχομένου;

Μήπως σε κάθε προεκλογική περίοδο που βουλευτάδες και κόμματα γεμίζουν τον τόπο με αφίσες διώκονται; Προφανώς και όχι μιας και εξυπηρετούν το σύστημά τους και τη δημοκρατία τους. Όταν όμως πρόκειται για αγωνιστές που εναντιώνουν τη φωνή και το λόγο τους απέναντι στην εξουσία, τότε βλέπουμε διώξεις, δίκες και υπέρμετρη καταστολή.

Θεωρούμε απαράδεκτο, για να μην πούμε γελοίο, κάποιος να διώκεται και να σέρνεται στα δικαστήρια, να υπόκειται σε ψυχολογική φθορά και οικονομική αφαίμαξη διότι κόλλησε μία αφίσα σε ένα κάδο ή σε κάποιο καφάο της ΔΕΗ. Μας ακούγεται αστείο μία πολιτική αφίσα να προκαλεί διακεκριμένες φθορές σε ένα καφάο, την ίδια στιγμή που στα κολαστήρια-ορυχεία της ίδιας της ΔΕΗ χάνονται ανθρώπινες ζωές και προκαλείται μόλυνση τέτοιου βαθμού στο περιβάλλον που ο αριθμός ατόμων με καρκίνο αυξάνεται συνεχώς στην περιοχή…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: