ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Αθήνα 21 Φλεβάρη 2010
Κατά τη διάρκεια φοιτητικού πάρτι και ύστερα από την ενημέρωση παραπληροφόρησης του πρύτανη Μουτζούρη για δήθεν φθορές στα κτήρια των ηλεκτρολόγων έχουμε εισβολή των ομάδων καταστολής στην Πολυτεχνειούπολη. Οι ομάδες Δ επιτίθενται σε νεολαίους με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να τραυματιστούν και να υπάρξουν 30 προσαγωγές.
Θεσσαλονίκη 24 Φλεβάρη 2010
Μετά τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης ομάδα διαδηλωτών ξηλώνει τις μπάρες που περιορίζουν την είσοδο στο χώρο του Πανεπιστήμιου. Η εμφάνιση των δυνάμεων καταστολής δεν άργησε να έρθει παρά-βιάζοντας δυο φορές το χώρο του άσυλου με αποτέλεσμα να κυνηγηθεί κόσμος και να ταμπουρωθεί στο χώρο της Πρυτανείας. Φοιτητές και αλληλέγγυοι προσχωρούν σε κατάληψη της Πρυτανείας ως απάντηση στην εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο άσυλο.

Το άσυλο είναι κοινωνικό κεκτημένο και πέρα από την ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι ένας χώρος όπου γεννιούνται και πραγματοποιούνται κοινωνικοί αγώνες. Αυτή η φύση του άσυλου είναι η βασική απάντηση στο γιατί αποτελεί διαρκή στόχο από πρυτάνεις, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, μπάτσους και γενικότερα από την εξουσία. Απώτερος στόχος βεβαία είναι να διαλύσει κοινωνικές αντιστάσεις-ριζοσπαστικους αγώνες, τρομοκρατώντας μαχητικά κομμάτια του κινήματος. Το κράτος θέλει να υπενθυμίζει διαρκώς ότι είναι πανταχού παρόν και θα επεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος όταν δημιουργούνται κινήματα επικίνδυνα για την εξουσία. Βέβαια δε μπορούμε να θεωρήσουμε την καταπάτηση του άσυλου μεμονωμένη αλλά παρακλάδι της ευρύτερης επίθεσης του κράτους προς τη κοινωνία. Έχουμε επιθέσεις σε μετανάστες , σε σωματεία-συνδικαλιστές επιθέσεις σε ασφαλιστικό ,υγεία ,παιδεία ,επιθέσεις σε καταλαλήσεις, σε ελευθέρους κοινωνικούς χώρους , κάποιες φορές μάλιστα με την άριστη συνεργασία φασιστοειδών. Στόχος τους η τρομοκράτηση και η προσπάθεια εξάλειψης κάθε μορφή κοινωνικού αγώνα και αντίστασης. Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι εμάς η καταπάτηση του ασύλου γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια από τις εταιρίες , από τους εργολάβους που συντηρούν την επισφαλή εργασία για πολλούς εργαζόμενους, από την επιβολή ενοικίου σε φοιτητές, από τη κλοπή μεγάλου προϋπολογισμού της θέρμανσης. Η κοινωνία θα πρέπει να δώσει την απάντηση της στην εξουσία δυναμικά χαλώντας τα σχεδία του κεφαλαίου και του κράτους. Να δώσουμε στο πανεπιστημιακό άσυλο επιτέλους την πραγματική του διάσταση που είναι η κοινωνική.
ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: