Ιδρυτικό κείμενο ελεύθερου κοινωνικού χώρου..!!

Δίνοντας ζωή σε ένα χώρο
Δίνοντας χώρο στην έκφραση και στη δημιουργία

Σε μια κοινωνία όπου η ελεύθερη έκφραση στα πάρκα και στους δρόμους διώκεται, αλλά καμιά φορά δεν το βοηθάει και ο καιρός… ο χώρος στην Πατριάρχου Γρηγορίου 34 στους Αμπελόκηπους, είναι ανοικτός και γίνεται η προέκταση του πεζοδρομίου.

Ο χώρος είναι ενοικιαζόμενος. Η διαδικασία του ενοικίου δεν είναι τυχοδιωκτική , αλλά ούτε και συνυφασμένη με τη φιλοσοφία του δούναι και λαβείν. Άλλωστε ο χώρος δεν στεγάζει καμία εμπορική συναλλαγή και δεν χρησιμοποιείται για οικονομικό όφελος κανενός.

Ο χώρος αποστρέφεται κάθε μορφή ρατσισμού και αποκλεισμού. Ο χώρος είναι ελεύθερος από ιδεολογίες μίσους και διαχωρισμούς ανάμεσα σε έλληνες και ξένους ή άντρες και γυναίκες. Δεν μπορεί να δεχτεί το καπέλωμα από κανένα κόμμα ή από ανθρώπους που διακατέχονται από ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικές φιλοδοξίες.

Ο χώρος λειτουργεί ως σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων. Είναι ανοικτός σε κάθε πρωτοβουλία και πρόταση. Είναι ένας χώρος κοινωνικός ο οποίος στεγάζει κινήσεις για ζητήματα πολιτικά, πολιτιστικά και φέρει αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση. Ο χώρος βασίζεται στη συνεισφορά του καθενός που συμμετέχει.

Τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτόν συμμετέχουν στη διαχειριστική συνέλευση που πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 9μμ. Η συνέλευση αυτή είναι η διαδικασία στην οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις για τον χώρο. Είναι μια διαδικασία ανοικτή σε όποιον θέλει να συμμετάσχει και λειτουργεί χωρίς καμία ιεραρχία. Οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από συζήτηση, συνδιαμόρφωση και σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτή.

Στο χώρο λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο καθημερινά μετά τις 7μμ

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος
Δυτικών Συνοικιών
Πατριάρχου Γρηγορίου 34,Αμπελόκηποι
(λεωφορείο 34, στάση Μεταγωγών)

Ιδρυτικό κείμενο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: